< Αρχική Σελίδα

κείμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

16-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008

 Το  Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων σε συνεργασία με τον Ελληνοϊταλικό Σύνδεσμο πραγματοποίησε την επταήμερη εκπαιδευτική πολιτιστική εκδρομή στην Ιταλία από 16 έως 22 Απριλίου 2008.  Στην εκδρομή πήραν μέρος 40 μαθητές του Σχολείου από την Α και Β τάξη. Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο  Αλεξόπουλος Γεώργιος και συνοδοί οι : Σοφίας Θωμάς, Σκοπιανού Ευαγγελία, Γκουντουβά Αικατερίνη, Χαριτάτου Ιωάννα και Χρυσανθακοπούλου Αλεξάνδρα. Εκ μέρους του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου υπεύθυνος ήταν ο Αλεξανδρής Ευάγγελος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διεξήχθη ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:Αναχώρηση ώρα 15  από Λύκειο Βραχναιίκων, ώρα 17 επιβίβαση στο πλοίο HORIZON της γραμμής προς Μπάρι Ιταλίας. Διανυκτέρευση εν πλώ.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Αφιξη στο Μπάρι  ώρα 8 το πρωί. Μικρη περιήγηση στην πόλη με το λεωφορείο και Επίσκεψη στο ζωολογικό πάρκο ZOOSAFARI στην πόλη Φασάνο. Το απόγευμα  ώρα 6 εγκατασταθήκαμε στο ξενοδοχείο Albergo Sant’ Antonio στο πανέμορφο χωριό των τρούλων Αλμπερομπέλο. Κάναμε μια μικρή βόλτα στο χωριό.  Δειπνήσαμε σε εστιατόριο συνεργαζόμενο με το ξενοδοχείο και διασκεδάσαμε για λίγο σε ντισκοτεκ του χωριού.     

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Επίσκεψη στις Ελληνόφωνες περιοχές Καλημέρα, Στερνατία με ξενάγηση σε διατηρητέο υπόγειο ελαιοτριβείο, Μαλτάνο, όπου είχαμε τη θερμή υποδοχή από τον Δήμαρχο της πόλης. Συνεχίζοντας φτάσαμε στο Λέτσε ,την Φλωρεντία του Νότου. Κάναμε περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και αφήσαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Το απόγευμα επισκεφτήκαμε τα σπήλαια Πουτινιάνο. Δειπνήσαμε στο  συνεργαζόμενο με το ξενοδοχείο εστιατόριο και αφήσαμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στο όμορφο Αλμπερομπέλο.

      ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Φύγαμε πρωί για τη Ρώμη όπου φτάσαμε το απόγευμα κατά τις τέσσερις. Ετύχαμε ένθερμης υποδοχής από το Istituto Santa Falkonieri που βρίσκεται στην οδό  Via Guidubaldo del Monte,17-00197. Μετά από τις προσφωνήσεις και χαιρετισμούς των εκπροσώπων των Σχολείων και εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως προβολή Video και DVD με θέματα, αξιοθέατα των περιοχών και δραστηριότητες των δύο Σχολείων. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα του Σχολείου μας που κατέληξαν σε χασάπικο χασαποσέρβικο και ζεϊμπέκικο. Η επίδοση της ομάδας ήταν τόσο εντυπωσιακή που μπήκαν να χορέψουν και καλόγριες καθηγήτριες του Σχολείου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μίνι αγώνες ποδοσφαίρου και βόλεϊ, μεταξύ μαθητών και μαθητριών των δύο Σχολείων. Το βράδυ πήγαμε στο ξενοδοχείο Palacavicchi, όπου εγκατασταθήκαμε, δειπνήσαμε και χαλαρώσαμε παρακολουθώντας το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που είχε οργανώσει εκεί κάποιος Ιταλικός Σύλλογος.

 

 

   
 

Στους δρόμους τη Ρώμης

 
   
 

Fontana di Trevi

 
   
 

Στους δρόμους τη Ρώμης

 
   
 

Piazza de Espana

 

 

 

 

Οι μαθητές με φόντο τον Άγιο Πέτρο

 

 

 

 

Το σχολείο μας με φόντο το Colosseum

 
   
  Βόλτα στην Piazza de Espana  
   
  Οι μαθητές στη Στερνατία  
   
  Οι μαθητές στη Στερνατία  
   
  Οι μαθητές με φόντο το Colosseum  
   
  Piazza Navona  
   
  Οι μαθητές με φόντο τη Πομπηία  
   
  Το Λύκειο Βραχναιίκων με φόντο τη Πομπηία  
   
  Το πανέμορφο Αλμπερομπέλλο  
   
  Οι καθηγητές στο Αλμπερομπέλλο  
   
  Οι καθηγητές στο Αλμπερομπέλλο  
   
  Με τον Δήμαρχο του Μαρτάνο  
   
  Στο Δημαρχείο του Μαρτάνο  
   
  Στο διατηρητέο υπόγειο ελαιοτριβείο στη Στερνατία  
   
  Ανταλλαγή δώρων με το σχολείο της Ρώμης  
   
  Επίδειξη παραδοσιακών χορών από την Ελληνική ομάδα  
   
  Επίδειξη παραδοσιακών χορών από την Ελληνική ομάδα  
   
  Η χορευτική ομάδα του Λυκείου Βραχναιίκων  
   
  Οι Ιταλοί χορεύουν συρτάκι  
   
  Οι Ιταλοί χορεύουν συρτάκι  
   
  Δείπνο στο Αλμπερομπέλλο  
   
  Η Ελληνική ομάδα Βόλευ με την αντίστοιχη Ιταλική  
   
  Η Ελληνική ομάδα Βόλευ με την αντίστοιχη Ιταλική  
   
  Το σχολείο μας στο Λέτσε  
   
  Στο μπαρ του Πλοίου  
 

       

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Από το πρωί πήγαμε με το μετρό στο κέντρο της Ρώμης όπου ακολούθησε ολοήμερη περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Ξεκινήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια από τον Επιβλητικό Άγιο Πέτρο, περνώντας τη γέφυρα του Τίβερη φτάσαμε στην όμορφη  πιάτσα Ναβόνε, μαγευτήκαμε από την φοντάνα ντι τρέβι, εντυπωσιαστήκαμε από την πιάτσα ντ’Εσπάνιο. Το κέντρο της Ρώμης είναι ατέλειωτο Μουσείο ,έτσι περνώντας από το Καπιτώλιο και την Αγορά καταλήξαμε στο Κολοσσαίο το απόγευμα κουρασμένοι μεν, αλλά πλουτισμένοι με τόσες και τόσες εντυπώσεις. Επιστροφή με μετρό και λεωφορείο στο ξενοδοχείο όπου δειπνήσαμε και ξεκουραστήκαμε.     

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Πρωί φύγαμε από τη Ρώμη για Πομπηία υπό βροχή. Στην Πομπηία δεν έβρεχε και είχαμε καλή περιήγηση. Εκεί φάγαμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Φτάσαμε στο Μπάρι κάπου στις 5 το απόγευμα και μετά την επίσκεψη σε ένα εμπορικό κέντρο επιβιβαστήκαμε στο καράβι της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

ΤΡΙΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Φτάσαμε στην Πάτρα το μεσημέρι και ώρα 13 καταλήξαμε στα Βραχναίικα. Εδώ τελείωσε ένα ονειρικό επταήμερο.

               Η αυτενέργεια, η αυτοοργάνωση, η συμμετοχική δράση, και η ελεύθερη έκφραση στην εξεύρεση και επεξεργασία υλικού για την παραγωγή εκθεμάτων εισηγήσεων και προβολών, ήταν στα κύρια στοιχεία δράσης των μαθητών μας. Η διακαής τάση να πετύχουμε κάτι σπουδαίο δεν κούρασε παρά τις αλλεπάλληλες πρόβες στα χορευτικά και στα αθλήματα. Η ελεύθερα σύσταση πυρήνων εργασίας και η επιμέλεια διατήρησης και λειτουργίας οργανωτικών δομών, η θέληση και τόλμη να δραστηριοποιηθούν σε ρόλους πρωτόγνωρους (οπερατέρ, φωτογράφου) η αμέριστη διάθεση για αλληλοεξυπηρέτηση ανεβάζουν σε υψηλότατες επιδόσεις την επίτευξη πλειάδας εκπαιδευτικών στόχων που ακόμη ανιχνεύουμε.            

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην αναφέρουμε την άψογη εμφάνιση και  την πλούσια γνώση και τεχνική κατάρτιση των μαθητών/τριών μας στις εκδηλώσεις με το άλλο Σχολείο. Η παρουσίαση του Σχολείου μας είχε τα σημάδια ενός καλοστημένου σκηνικού και μιας αρμονικά καλοκουρτισμένης οπερέτας. Αξίζει να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τα παιδιά και τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας όπως την Κα Πανουτσοπούλου Βασιλική  τον καθηγητή Φυσικής αγωγής Κο Παλαιολόγο Γιώργο και την πολυεπίπεδη και αέναη προσπάθεια και παρουσία του Κου Σοφία θωμά. Ακόμη σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτού του έργου ήταν η απρόσκοπτη και πολυεπίπεδη συνεργασία του Κου Αλεξανδρή Ευάγγελου εκπροσώπου του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου.   

   

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

   
 

Η Ρώμη από το καμπαναριό του Άγιου Πέτρου

 
   
 

Οι μαθητές με φόντο το Colosseum

 

 

 

 

Αρχαία Ρώμη

 

 

 

 

Υπέροχο παγωτό στην Fontana di Trevi

 
   
  Μετά από 4 χμ περιήγησης στη Ρώμη  
   
  Piazza Venezia  
   
  Πάνω στον Τίβερη  
   
  Στην Piazza Navona με την Aniata Faciano  
   
  Οι καθηγητές στην Fontana di Trevi  
   
     
   
  Μαθητές με φόντο το Colosseum  
   
  Μαθητές με φόντο το Colosseum  
   
  Πομπηία  
   
  Οι μαθητές στο Λέτσε  
   
  Το Λύκειο Βραχναιίκων στο Λέτσε  
   
  Το ξενοδοχείο μας στο Αλμπερομπέλλο  
   
  Στο Δημαρχείο του Μαρτάνο  
   
  Στην Αρένα στο Λέτσε  
   
  Στο διατηρητέο υπόγειο ελαιοτριβείο στη Στερνατία  
   
  Στο διατηρητέο υπόγειο ελαιοτριβείο στη Στερνατία  
   
  Στο σχολείο Falconieri στη Ρώμη  
   
  Η Anita Faciano παρουσιάζει την Ρώμη  
   
  Ο Δημήτρης χορεύει τσάμικο  
   
  Ο Σάββας χορεύει ζεϊμπέκικο  
   
  Ο Δημήτρης και ο Σάββας χορεύουν τσάμικο  
   
  Οι Ιταλοί χορεύουν συρτάκι  
  Η Ελληνική ομάδα Βόλευ με την αντίστοιχη Ιταλική  
   
  Ζωοσαφάρι στο Φασάνο  
   
  Ζωοσαφάρι στο Φασάνο  
   
  Ζωοσαφάρι στο Φασάνο  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

HOSTED by www.sch.gr

Copyright © 2003 Ενιαίο Λύκειο Βραχνεΐκων
Σχεδίαση/Υλοποίηση: Σοφίας Θωμάς

 

top